Externalizare IT&C

“Pentru Convex-Network outsourcing-ul sau externalizarea serviciilor înseamnă asumarea responsabilității pentru întregul sistem informațional sau numai pentru o parte a acestuia și garantarea serviciilor furnizate din punct de vedere al practicilor de top la nivelul industriei din care faceți parte, al securității și al backup-ului.”

Accesul imediat la cei mai buni specialişti IT Convex Network este o realitate. Oamenii cu certificări tehnice din cadrul Convex Network pot începe lucrul imediat, indiferent de tipul de proiect. Echipele Convex Network de specialiști și-au dovedit eficiența în anii de experiență în care au realizat lucrări la nivelul excelenței. De asemenea, o altă realitate este reducerea costurilor pentru IT și controlul acestora. Externalizarea serviciilor IT (Outsourcing IT), oferă suport IT, servicii de întreţinere şi optimizare a computerelor, laptopurilor, echipamentelor periferice şi a infrastructurii IT aduce urmatoarele beneficii:

 • Reduce costurile aferente administrarii prin alocarea optima a specialistilor pe fiecare categorie externalizata
 • Platesti ce consumi! Prin externalizare ai un control asupra activitatilor prestate atunci cand ai nevoie de ele!
 • Beneficiezi de experienta unui personal specializat in externalizare departament IT si implicit de serviciile unei companii cu experienta

La Convex Network in faza incipientă de externalizare beneficiezi de un audit, iar apoi de o listă cu recomandări care rezultă in urma auditului. Paşii pe care îi urmăm sunt:

 • Analiza preliminară în care se definesc obiectivele, se colectează datele şi se dezvoltă planul de audit
 • Cercetarea care cuprinde inventarul hardware şi software, analiza licenţelor, centralizarea informaţiilor şi analiza deficienţelor în sistemul informatic
 • Generarea rapoartelor care cuprind recomandări pentru optimizarea sistemului companiei şi pregătirea unui plan de modernizare

Rezultatele auditului sunt vizibile în evaluarea întregii infrastructuri IT a companiei, recomandări pentru corectarea erorilor din reţea şi planuri pe termen lung pentru modernizarea reţelei. Unii clienţi aleg să externalizeze toate atribuţiile unui departament IT, alţii optează doar pentru serviciul de Outsourced IT Manager. Sunt situaţii in care asigurăm servicii de administrare a infrastructurii IT si/sau ale aplicaţiilor IT si situaţii in care clienţii beneficiază de Mentenanta IT de nivel 1 – help-desk.

Oferim suport tehnic pentru clienţi din industrii variate: servicii, retail, telecom, productie, sanatate, transport, banking şi nu numai

Clienţii beneficiază de suport IT pentru întreaga infrastructură, de înlăturarea erorilor critice, îmbunătăţirea performanţelor şi asigurarea unei operări eficiente a sistemelor, de protejarea informaţiilor prin back-up automat sau de inventarul complet al componentelor

Echipa Convex Network este pregătită să intervină rapid pe toate suporturile de tehnologie: hardware (server, stocare, laptop, reţele) şi software (sisteme de operare, virtualizare, aplicaţii off

Acest tip de abonament acopera activitatile de mentenata si suport tehnic pentru toate echipamentele de tip PC, notebook, printer, smartphone, tableta. Modalitatile de Suport tehnic si mentenanta se pot desfasura telefonic, remote, via e-mail si on-site.

 • Convex Network va asigura serviciul de suport tehnic oferind informatii si asistenta in legatura cu:
  • Identificarea si verificarea cauzelor erorilor si a proastei functionari a echipamentelor de tip PC, notebook, smartphone, tableta, printer.
  • Rezolvarea unor disfunctionalitati si inlaturarea unor erori, acolo unde este posibil.
  • Completarea formularului destinat comunicarii cu Beneficiarul (Raportul lunar de activitati) ce va cuprinde toate activitatile prestate de Furnizor si durata executarii lor.
  • Suportul tehnic telefonic va fi disponibil Beneficiarului pe toata durata perioadei de intretinere contractata, cu scopul de a furniza raspunsuri la intrebari de fond ale Beneficiarului. Pentru un comsum optim al orelor de abonament Beneficiarul va desemna o persoana responsabila tehnica din fiecare locatie si se va asigura ca doar persoana desemnata va apela la suportul acordat prin telefon.
  •  Nr. de telefon al Furnizorului la care Beneficiarul va solicita suport tehnic telefonic va fi comunicat Benficiarului dupa data semnarii contractului.
  • Comunicarea problemelor si escaladarea incidentelor pe email se va face la adresa numeclient@convex-network.ro sau telefonic la numarul dedicat 0755CONVEX
 • Abonamentul contine un numar de ore nereportabile incluse in abonamentul lunar de suport si mentenanta IT&C pentru echipamentele de tip PC, notebook, printer, smartphone, tableta. Furnizorul va pune la dispozitia Beneficiarului specialisti si dupa utilizarea tuturor orelor din abonamentul unei luni. Aceste activitati si timpul lucrat vor fi evidentiate in raportul de la sfirsitul fiecarei luni si vor fi facturate la un tarif agreat/ora.
 • Activitatile de suport desfasurate in afara intervalului Luni-Vineri, 9:00-18:00 se vor cuantifica ca timp dublu si se vor scadea in concordanta din cuantumul de ore de abonament.
 • In cazul unui incident timpul maxim de raspuns este de 4 ore si timpul de remediere de 48 de ore, daca nu sunt agreate alte mentiuni.
 • In cazul unor incidente care necesita calificari superioare exista posibilitati de escaladare catre nivele de suport 2 si 3.

Acest tip de abonament acopera activitatile de mentenata si suport tehnic pentru toate echipamentele de tip server, router, switch cu management, firewall, echipament de stocare, unitati LTO. Modalitatile de Suport tehnic si mentenanta se pot desfasura telefonic, remote, via e-mail si on-site.

 • Convex Network va asigura serviciul de suport tehnic oferind informatii si asistenta in legatura cu:
  • Activitati de monitorizare, verificare si asigurarea intregritatii functionale asupra sistemelor HW de tip server, router, firewall, echipament de stocare;
  • Activitati proactive pentru prevenirea si remedierea disfunctionalitatilor tehnice; prin activitatile de mentenanta preventiva urmareste logurile de securitate si protejeaza infrastructura de riscurile externe (virusi si alte potentiale riscuri);
  • Activitati de validare si aplicare de patch-urile de securitate pentru tipurile de roluri si echipamente contractate;
  • Activitati de administrare asupra serviciul de autentificare si autorizare in retea (Ex: MS Active Directory, cat si pentru serviciile de infrastrutura IT&C aferente de tip-ul DNS, DHCP, WINS etc.);
  • Activitati de administrare pentru serviciul firewall (Ex: Fortinet, TMG, ISA, etc.)
  • Activitati de administrare pentru serviciu de backup si restaurare;
  • Activitati de administrare a serviciului de e-mail (FortiMail, MS Exchange etc.);
  • Asigura suport tehnic nivel 2 si 3 la tichetele escaladate de primul nivel de suport, nivel 1 HelpDesk, cat si suport nivel 3 prin activitatile de gestionare a relatiei cu producatorii echipamenteleor contractate in vederea diagnosticarilor avansate si remedierea disfunctionalitatilor);
  • Activitati de administrare pentru echipamentele de retea de tip routere, acces point-uri, switch-uri cu management;
  • Activitati de administrare pentru serviciul de deployment automatizat prin imagini a sistemelor de operare;
  • Activitati de administrare a infrastructurii virtuale (Hyper-V; Vmware; );
 • Abonamentul contine un numar de ore nereportabile incluse in abonamentul lunar de suport si mentenanta IT&C pentru echipamentele de tip server, router, switch cu management, firewall, echipament de stocare, unitati LTO. Convex Network va pune la dispozitie specialisti si dupa utilizarea tuturor orelor din abonamentul unei luni. Aceste activitati si timpul lucrat vor fi evidentiate in raportul de la sfirsitul fiecarei luni si vor fi facturate la un tarif agreat/ora.
 • Activitatile de suport desfasurate in afara intervalului Luni-Vineri, 9:00-18:00 se vor cuantifica ca timp dublu si se vor scadea in concordanta din cuantumul de ore de abonament.
 • In cazul unui incident timpul maxim de raspuns este de 4 ore si timpul de remediere de 48 de ore, daca nu sunt agreate alte mentiuni.
 • In cazul unor incidente care necesita calificari superioare exista posibilitati de escaladare catre nivelul 3 oferit de producatorul echipamentelor, soft-urilor sau solutiilor tehnice.

Nota Generala Suport tehnic Nivel 2: Pentru rolurile serverelor de aplicatii (DB, AppServere etc.), serviciile aditionale prezente in retea, se va asigura doar suportul tehnic pentru hardware si sistemul de operare nu si pentru aplicatiile propriu-zise. Dacă sunteți interesat de servicile oferite, vă stăm la dispoziție pentru expunerea ofertei detaliate/personalizate și a avantajelor pe care vi le poate aduce colaborarea cu Convex Network!